måndag 16 augusti 2010

KORT OM INTERNET OCH UNGDOMSGÅRDAR

såg filmen "Res dej inte!" på UR Play. den var bra. en sak som är relevant för den här kursen, som nämndes i diskussionen efteråt. en läkare sa att filmen visar klimatet "15 år efter att internet kom till och vi la ner alla ungdomsgårdar där vuxna och ungdomar kunde på något sätt hitta varandra".

frågan är hur vi kan hitta tillbaka och mötas igen.

1 kommentar:

  1. Webben kan bli ett alternativt sätt att mötas på - ibland enklare, ibland snabbare, ibland effektivare ... men sällan trevligare, sällan roligare ...

    Konstigt nog tror jag att webben ibland kan göra att vi blir mer personliga. En del elever hatar till exempel att ställa sig inför klassen och berätta vad de tycker, men har har inget emot att skriva långa inlägg och kommentarer som kan läsas av klasskamraterna. En del elever har svårt att få vänner i skolan, men hittar riktiga kompisar på nätet.

    För andra elever är det precis tvärt om - var och en blir salig på sin fason!

    Bra att det nu finns ännu fler kontaktytor. Jag håller med om: att det är viktigt att inte de fysiska mötena försvinner ... och lägger till: ... utan att webben bara kompletterar dem.

    Jag har märkt att du följt lite av vad jag skriver på Bollplanket (tack för dina kommentarer!!!:D). Tyvärr hinner jag inte skriva så ofta där, utan nu när kursen pågår skriver jag mest på kursbloggen:
    CWastesons blollplank på adressen
    http://cwasteson.blogspot.com/

    SvaraRadera